Capsuni

Goossens Flevoplant BV este lider in Olanda cu privire la cultivarea plantelor de capsuni.
DSC 0760

Telefon:
+31(0)527 251527
Fax:
+31(0)527 253261

e-mail:
info@flevoplant.nl

Inapoi Felicita, soiul timpuriu & viguros

Felicita, soiul timpuriu & viguros


Proprietăţi:

- Soi viguros pentru soluri grele
- Semnificativ mai puține fructe deformate
- Productivitate ridicată
- Atenție la crăparea fructelor la sfârșitul sezonului
- Păstrați planta activă prin producții mari pentru a menține luciul fructelorSoiul
Felicita este un soi timpuriu și productiv, o nouă lansare în urma programului de cultivare selectivă al Goossens Flevoplant. Marcel Sulker și echipa sa au dezvoltat acest nou soi de căpșună cu gust bun și rezistență sporită. Felicita combină recoltarea timpurie, productivitatea și gustul bun.


Solul
Felicita crește cu ușurință și dezvoltă frunze lungi. Este recomandat să urmați o strategie pentru a păstra soiul Felicita compact, de exemplu, să îl cultivați pe sol greu. Solul trebuie să fie fertil fără zone umede. Felicita are o mare aderenţă la sol, iar acesta nu trebuie să fie nici prea uscat, nici prea umed. Felicita poate fi plantat in câmp deschis, precum şi în brazde înălţate. Când este cultivat pe substrat sau pe soluri ușoare, să aveți în vedere faptul că este un soi foarte viguros.
Plantele
Materialul săditor şi momentul plantării au o mare influenţă asupra productivităţii. Din plantarea în august cu plante proaspete va rezulta o recoltă mai timpurie decât cu plantele refrigerate. O plantă Felicita de tip A+ va da o productivitate mai mare decât o plantă Darselect A+. Distanţa cea mai indicată între plante este de 30-25 cm, din cauza deschiderii plantei şi a filamentelor lungi. Felicita se va dezvolta cel mai bine într-o brazdă înălţată sau straturi cu distanţa de minim 1 metru între ele.

Condiţii de cultivare
Felicita poate fi plantat la adâncimea normală. După plantare, planta trebuie să fie irigată imediat. La câteva săptămâni de la pantarea plantelor refrigerate standard, primele inflorescenţe trebuie să fie eliminate; cu cât mai curând, cu atât mai bine. După plantare trebuie să fiţi atenţi cu erbicidele. După ce Felicita a dezvoltat rădăcini noi, este mai puţin susceptibil la erbicide. Cultura de Felicita poate fi forţată de exemplu în solar sau în tunel. Felicita dă mai puţine fructe deformate decât Darselect sau Elsanta. Necesită o perioadă rece pentru a porni în vegetaţie comparabilă cu Darselect. Fiţi atenţi la afectarea florilor de îngheţul de primăvară.

felcFertilizarea
Felicita creşte repede primăvara şi de aceea necesită un nivel de nutrienţi bun şi echilibrat. Se recomandă o strategie de fertilizare pentru limitarea creşterii frunzelor. Este posibil ca un nivel ridicat al Ph-ului sau o temperatură scăzută a solului să decoloreze frunzele. Este necesar un tratament rapid cu îngrășăminte (pentru frunze). Productivitatea ridicată sporeşte importanţa păstrării plantei în creştere, în special în a doua jumătate a sezonului pentru a păstra fructele lucioase.

Protejarea culturii
Felicita dezvoltă un sistem robust de rădăcini, mai bun decât al soiului Darselect sau Elsanta. De aceea, soiul Felicita nu este foarte susceptibil la bolile solului. Se recomandă totuşi un tratament preventiv împotriva manei. În prezent, Felicita pare să fie mai puţin susceptibil la putregai decât Darselect.

5Recoltarea şi vânzarea
Soiul Felicita este foarte indicat pentru toate canalele de distribuţie, vânzarea directă, precum şi canalele de distribuţie mai lungi. Momentul recoltei este timpuriu, comparativ cu al soiului Darselect, productivitatea este comparabilă cu Elsanta. Tijele florilor sunt puternice şi clar vizibile. Fructele roşu-portocaliu sunt uşor de cules. Fructele sunt lucioase, sunt gustoase şi sunt slab aromate.

Aceste informaţii sunt oferite pe baza experienţelor noastre din trecut cu varietăţile noi. Condiţiile locale determină implementarea efectivă a recomandărilor, pentru care Goossens Flevoplant BV nu este responsabilă. Felicita este o varietate protejată a Goossens Flevoplant BV, este interzisă vânzarea de plante sau a părţilor acestora fără autorizaţie.